Pure Egg Membrane

Kod produktu: 5077

Innowacyjny suplement diety dostarczający sproszkowanej błony skorupki jaja kurzego, która obfituje w łatwo przyswajalny kolagen, kwas hialuronowy, aminokwasy endogenne i egzogenne oraz inne proteiny jak siarczan chondroityny, oraz mikroelementy np. żelazo, krzem i cynk. Wzbogacony o naturalną witaminę C, która wspomaga prawidłową syntezę kolagenu w organizmie człowieka w celu utrzymania prawidłowej kondycji stawów, tkanki łącznej, ścięgien i skóry.

Suplement diety jest środkiem spożywczym, którego celem jest uzupełnienie normalnej diety. Suplement diety nie ma właściwości leczniczych.

149,00 zł

Informacje

Technologia produktu zgłoszona jest do ochrony patentowej w Urzędzie Patentowym RP.

Suplement diety opracowany w celu wsparcia zdrowia stawów, ścięgien i skóry.

Działanie Pure Egg Membrane:

  • Wspomaga regenerację chrząstek stawowych.
  • Przyczynia się do poprawienia mobilności stawów.
  • Przyczynia się do ograniczenia ryzyka kontuzji, spowalniania tempa zużywania się chrząstek stawowych.
  • Przyczynia się do tłumienia stanów zapalnych w obrębie stawów, zmniejszaniu obrzęków i dolegliwości bólowych.
  • Przyczynia się do poprawienia kondycji skóry.
  • Wspomaga syntezę i transport elastyny w organizmie.
  • Pomaga poprawić elastyczność i jędrność skóry

Odkrycie polskich naukowców na skalę światową: po wielu latach badań udało się opracować technologię, dzięki której sproszkowana błona skorupki jaja kurzego zachowuje wszystkie cenne składniki w optymalnych proporcjach.

Przełomowa technologia pozwala oddzielić błonę bez stosowania środków chemicznych, dzięki czemu pozyskujemy w pełni czystą membranę.

Wysokie bezpieczeństwo biologiczne – kolagen pochodzący z błon jajowych charakteryzuje się tym, że praktycznie nie powoduje reakcji alergicznych i immunologicznych.

Pozyskiwanie błony jest ekologiczne, bezpieczne dla środowiska i zwierząt.

Składniki

Naturalna błona skorupki jaja kurzego to materiał biogenny, stworzony przez naturę, który łączy w sobie różne składniki korzystne dla tkanki łącznej, stawów i skóry.
Wszystkie składniki naturalnie występujące w błonie skorupki jaja kurzego dają efekt synergiczny i działają komplementarnie, dzięki temu zapewniają niezwykłą skuteczność. Dlatego membranę nazywa się "cudem natury".

  • Kolagen typu I, II, III, IV, V i X
  • Kwas hialuronowy
  • Inne proteiny, np. siarczan chondroityny
  • Aminokwasy endogenne i egzogenne
  • Mikroelementy np.  żelazo, krzem, cynk

BŁONA JAJA KURZEGO, w tym: 738mg
KOLAGENY ok 25%
INNE PROTEINY ( w tym bogate w cysteinę, chondroitynę, fibronektynę i inne) ok. 68%
KWAS HIALURONOWY ok. 5%
MIKROELEMENTY (Fe,Co, Si, Cu, Zn) ok. 2%
NATURALNA WITAMINA C 22mg


Kolagen
Najważniejsze białko strukturalne stanowiące 30% wszystkich białek człowieka. Od 25 roku życia produkcja kolagenu w organizmie spada.

Kolagen zawarty w błonie jaja kurzego jest biozgodny z kolagenem występującym naturalnie w organizmie człowieka dzięki czemu bardzo dobrze jest przyswajalny i skutecznie wykonuje swoje funkcje biologiczne. Najlepsze źródło kolagenu dla wegetarian.

Kwas hialuronowy
Substancja naturalnie występująca w organizmie człowieka, głównie w skórze, mazi stawowej i ciele szklistym oka.

Wiążąc wodę, wyraźnie poprawia nawilżenie skóry, nadaje jej sprężystość i elastyczność. Ale jest niezbędny także dla zdrowia stawów: tworzy organizmie roztwór stanowiący doskonały „smar” dla powierzchni stawowych, by zmniejszyć tarcie między kośćmi.

Witamina C
- niezbędna do prawidłowej syntezy kolagenu. Naturalna witamina C zawarta w suplemencie Pure Egg Membrane pochodzi z ekstraktu z aceroli.

Stosowanie

Profilaktycznie: 1 kapsułka dziennie
Wspomagająco: 2 kapsułki dziennie

Opakowanie

90 kapsułek pullulanowych.

Najczęściej zadawane pytania

1. Co to jest Pure Egg Membrane?
To innowacyjny suplement diety dostarczający błony skorupki jaja kurzego, wzbogacony naturalną witaminą C pochodzącą z ekstraktu z aceroli. Wspomaga prawidłową syntezę kolagenu w organizmie człowieka w celu utrzymania kondycji stawów, kości, tkanki łącznej, mięśni i skóry.

2. Jaki rodzaj / typ kolagenu zawiera?
Pure Egg Membrane zawiera kolagen typu I, II, III, IV, V i X.

3. Z jakiego surowca pochodzi kolagen zawarty w Pure Egg Membrane?
Kolagen zawarty w Pure Egg Membrane pochodzi z błony skorupki jaja kurzego. Jest biozgodny z kolagenem występującym naturalnie w organizmie człowieka, dzięki czemu jest bardzo dobrze przyswajalny i skutecznie wykonuje swoje funkcje biologiczne.

4. W jaki sposób kolagen jest pozyskiwany?
Kolagen zawarty w suplemencie Pure Egg Membrane jest pozyskiwany innowacyjną metodą, opracowaną przez polskich naukowców. Po wielu latach badań udało im się opracować technologię, dzięki której  błonka jest oddzielana od skorupki jajka bez użycia jakichkolwiek środków chemicznych,   a pozyskana w ten sposób sproszkowana błona jaja kurzego jest czysta, w pełni naturalna i nie traci swoich dobroczynnych składników, lecz zachowuje je  w optymalnych proporcjach.

5. Jakich składników poza kolagenem dostarcza Pure Egg Membrane?
Błona skorupki jaja kurzego Pure Egg Membrane  poza biozgodnym kolagenem zawiera  wiele innych protein,   kwas hialuronowy, aminokwasy endogenne i egzogenne, mikroelementy. Dodatkowo suplement został wzbogacony naturalną witaminą C, pozyskaną z ekstraktu z aceroli, niezbędną do prawidłowego przyswajania kolagenu.

6. Jaki jest skład kapsułki Pure Egg Membrane?
Jedna kapsułka Pure Egg Membrane zawiera 738 mg sproszkowanej błony skorupki jaja kurzego oraz ekstrakt z aceroli, standaryzowany na 70% witaminy C. Kapsułka pullulanowa.

7. Kto może stosować Pure Egg Membrane?
Pure Egg Membrane jest zalecany osobom dorosłym po 25. roku życia – mniej więcej w tym wieku ilość kolagenu naturalnie wytwarzanego przez organizm człowieka zaczyna spadać

8. Czy kobiety w ciąży i karmiące piersią mogą stosować Pure Egg Membrane?
Przed użyciem Pure Egg Membrane powinny skonsultować się z lekarzem prowadzącym.

9. Słyszałam, że kolagen należy zażywać wraz z witaminą C.
Witamina C jest niezbędna do prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości, chrząstki i skóry. Dlatego Pure Egg Membrane został wzbogacony naturalną witaminą C, pozyskaną z ekstraktu z aceroli.

10. W jaki sposób zażywać kapsułki?
Pure Egg Membrane należy zażywać 1 – 2 razy dziennie, popijając wodą. Należy pamiętać, że produkt nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej.

11. Jak długo można zażywać Pure Egg Membrane?
Pure Egg Membrane można przyjmować na stałe. Nie ma konieczności robienia przerw w stosowaniu tego suplementu. Należy przestrzegać zalecanej dziennej porcji.

12. Czy są przeciwskazania do spożywania Pure Egg Membrane?
Nie ma przeciwskazań w wypadku osób zdrowych. Jednak jeśli masz alergię na składniki suplementu lub problemy ze zdrowiem, skonsultuj się ze swoim lekarzem przed rozpoczęciem przyjmowania Pure Egg Membrane.

13. Czy można bezpiecznie przyjmować Pure Egg Membrane codziennie?
Można bezpiecznie stosować Pure Egg Membrane zgodnie z zaleceniami: jedna kapsułka 1-2 razy dziennie.

14. Czy dzieci mogą spożywać Pure Egg Membrane?
Pure Egg Membrane został opracowany dla potrzeb osób dorosłych. Dlatego nie zaleca się stosowania tego suplementu przez dzieci.

15. Czy Pure Egg Membrane można przyjmować razem z innymi suplementami?
Można.